Женският национален отбор на България обърна Хърватия с 3:1 (23:25, 25:23,

...
Женският национален отбор на България обърна Хърватия с 3:1 (23:25, 25:23,
Коментари Харесай

Лъвиците започнаха с победа на Европейското по волейбол

Женският народен тим на България обърна Хърватия с 3:1 (23:25, 25:23, 25:20, 25:17) в първия си мач от група В на на Европейското състезание, което се организира в Италия, Белгия, Германия и Естония.

Волейболистките на Лоренцо Мичели ликуваха в родния му град в " Арена ди Монца ", с цел да запишат втора победа над Хърватия в границите на няколко месеца след тази в Лигата на нациите в Нагоя (Япония), написа Блиц.

Двубоят в Монца стартира с две български точки, само че никой не си правеше илюзии, че ще е елементарно. Хърватките отвърнаха с четири подред – 2:4. В началото на мача началният удар на противника повече вървеше и те направиха два аса. Така резултатът стана 8:5 за Хърватия. Сега беше наш ред. Първо Елена Бечева направи прелестна офанзива, а след нея Мира Тодорова се регистрира с ас – 7:8. Резултатът бе подравнен след блокаут на Бечева – 9:9.

Равенствата продължиха до 14:14. Тогава Хърватия поведе с две точки с помощта на ас и треньорът ни Лоренцо Мичели изиска спиране. Добра обсада на противника докара до 14:17. Изключително дълго инфарктно разиграване беше приключено чудесно от Бечева и спряхме неприятната серия. Топка в навън за противника прати началния удар в ръцете на Тодорова при 16:17. А нашата звезда употребява съвършено обстановката – ас! Серията на Мира продължи, откакто Хърватия извади топката в навън. Върнахме си водачеството 18:17. Радостина Маринова ни даде още по-голям задатък с отлична офанзива. Чак тогава хърватките стопираха серията на Тодорова от начален удар.

Добра игра на Бечева накара хърватския лагер да вземе таймаут, а резултатът към този момент беше 21:18 за България. Две офанзиви в навън на нашите обаче още веднъж смъкнаха разликата до точка. Дойде ред и на Борислава Съйкова да направи основна офанзива за 22:20. Топка в навън на Хърватия и поведохме с 23:20.

В решителните моменти от гейма Мичели пусна капитана Мирослава Паскова, която още не е подготвена за цялостен мач след травма. За страдание обаче Хърватия върна и трите точки пасив, с цел да вкара частта в огромна драма – 23:23. Недостатъчна централизация и първият геймбол беше на сметката на противника. Мария Йорданова не съумя да пребори хърватския блок и загубихме с 23:25.

Втората част също не стартира по усета ни. Хърватия поведе с 2:0. Съперникът продължи да усилва разликата и стигна до 8:4. Намалихме резултата с сполучлива обсада на Съйкова – 7:9. След нея и Паскова сподели на хърватките, че топката няма да минава елементарно – 8:9. Дълго разиграване и Маринова изравни с блокаут – 9:9. И още веднъж Ради – 10:9 за България.

WINBET – Ранно погашение, Бонус Колонка и още доста изненади в Спорт! (18+)

Хърватките отвърнаха с три точки отново излязоха напред. Отново беше ред на Маринова да спре неприятната серия. А по-късно и изравнихме 12:12. Маринова отново беше над всички с прелестна офанзива за 13:12. Твърде доста неточности от наш начален удар помагаха на Хърватия. Изостанахме с 15:17. Ситуацията стана още по-тежка, когато Хърватия дръпна с 20:16. Две предни точки на Вангелия Рачковска ни върнаха в гейма. А Маринова „ хвърли напрежението " в полето на противника с сполучлива офанзива – 19:20. Рачковска направи отлична обсада и резултатът към този момент бе еднакъв. Отлично! Съйкова спря офанзивата на Хърватия с обсада и още веднъж бяхме напред 21:20! Борислава още веднъж сподели голяма класа в този индикатор и резултатът стана 23:22. В този миг пропуснахме два златни шанса да стигнем до геймбол и дадохме още веднъж очаквания на хърватките. Тодорова обаче го провокира с обсада -24:23. Паскова беше над всички и спечелихме гейма – 1:1.

Радостина Маринова се погрижи да се усмихнем при започване на третата част. Две точки и обсада доведоха до 4:2. Резултатът набъбна до 6:3 след още една точка на Маринова. Нашите продължиха да „ натискат педала " и стигнаха до 9:4. Продължихме да браним актива с 11:6. Тогава чак хърватите обърнаха със седем следващи точки, а преди тях съдията даде противоречива топка, при която настоявахме офанзивата да е за нас. Резултатът обаче към този момент бе 13:11 за Хърватия. Най-накрая съперничките сбъркаха и ужасяващата серия спря. Маринова направи обсада и резултатът към този момент бе 13:13. Топка в навън за Хърватия и още веднъж си върнахме преднината въпреки и напълно нежна.

Но драмата занапред започваше. Два отлични начални удара на Съйкова ни помогнаха да дръпнем със 17:15. А Маринова още веднъж бе над всички – 18:15. Задържахме преднината си при 20:17. Таймаутът на Хърватия не им свърши работа. Маринова направи ас и потвърди, че е господарят на „ Арена ди Монца ". А Баракова употребява неточност на противника и към този момент водихме с 22:17. Като под индиго същото направи и Тодорова – 23:17. Нищо обаче не беше свършило. Хърватия върна три точки и задатъкът ни понижа до 23:20. Тодорова не разреши серията да стане по-дълга и подсигурява четири геймбола. И още веднъж Мира донесе триумфа ни с единична фантастична обсада 25:20.

Четвъртият гейм стартира доста равностойно с замяна на точки. Така беше единствено до 3:3, когато ние поведохме с 8:3. Съпротивителните сили на Хърватия тотално паднаха и нашите започнаха да вършат каквото си желаят. Резултатът стана 12:4 – нашите се забавляваха на корта. На моменти Хърватия успяваше да съкрати дистанцията, само че оставаше много надалеч. Почти от самото начало разликата варираше сред 7 и 8 точки. Вече нямаше никакво подозрение кой ще завоюва. Узаконихме успеха с 25:18.

В другите два мача от група В домакинът Италия предстоящо победи Румъния с 3:0, а Босна и Херцеговина се оправи трагично с 3:2 над Швейцария. Днес от 19:00 часа нашите волейболистки ще изиграят втория си мач против босненките.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР